Sådan bringer Microsoft Azure os tættere på kunderne

Softwareudviklingsprojekter er til tider udfordret af, at der er afstand mellem dem, der bygger softwaren, og dem der skal bruge den. For at bringe kunderne tættere på udviklingsprocessen har vi hos Aros IT opsat et Continous Deployment setup i skyen på Microsoft Azure.

Dette giver en hurtigere udvikling af den vigtigste funktionalitet og besparelser på installation, drift og vedligeholdelse af hardware. Samtidig giver det færre misforståelser, fordi kunden hele tiden kan følge med i, hvordan ”byggeriet skrider frem” på projekterne.

Der er tre store fordele ved denne måde at arbejde på:

Løbende forbedringer kan ses

Med setup’et kan vores kunde løbende se de features, som vi bygger, ligesom de har mulighed for at kommentere på det og komme med forbedringsforslag. Dermed undgår vi eksempelvis at ”forgylde” løsningen med funktionalitet, der viser sig ikke at have høj prioritet for kunden.

Alle automatiske tests bliver løbende afviklet, inden nye ændringer bliver lagt ud til kunden. Dermed undgår vi en regression af den eksisterende funktionalitet.

Misforståelser fanges tidligt

Med Continuous Deployment på Microsoft Azure fanger vi tidligt i forløbet eventuelle misforståelser eller krav, som viser sig ikke at skabe den forventede værdi. Og vi bruger meget få ressourcer på at installere softwaren, da dette primært klares af vores automatiserede setup.

På denne måde kan vi som softwareudviklingshus nemmere fokusere på at bygge softwaren, og samtidig kan kunden fokusere på at sikre, at deres forretning får leveret det forventede. Og dette længe før, der er tale om et færdigt produkt, som brugerne skal arbejde på.

Økonomiske besparelser

Setup’et gør, at vi sparer udviklingstid på projektet. Besparelsen i udviklingstid vurderer vi er op til 20 procent, da vi ikke beskæftiger os med andre udrulninger end de absolut nødvendige på projekterne.

I kraft af en partneraftale med Microsoft har vi desuden mulighed for på en nem måde at slukke for tingene igen, så kunden ikke står tilbage med en masse potentielt dyr hardware, som der måske ikke længere er behov for. Det kan let spare kunden for de flere tusinde kroner, som driften af en server, der kan drive en database og et website, hurtigt løber op i.

Vil du høre mere om, hvordan du kan få fordele ud af Microsoft Azure? Så tag fat på mig for at høre nærmere. Hvis du har erfaringer med Continuous Deployment, må du også gerne skrive dem ind i kommentarfeltet.

Om forfatteren:

Jørgen er certificeret Scrum Master og Scrum Product Owner. Han har arbejdet med IT-udvikling siden 1996 og har været selvstændig siden 2007. I 2011 indtrådte han som medejer af Aros IT.

Læg en kommentar